dsc_0005-web

De eetclub van Suzanne

Hier laten we jullie kennismaken met de Amsterdamse eetclub van de 24-jarige criminologe Suzanne, waar je alles kan bespreken en waar ook nog lekker wordt gekookt.

Als je verder leest, weet je straks van wie ze haar passie voor koken heeft en waarom haar eetclub ook wel wijnclub wordt genoemd.

Niet van een vreemde
Als je zoals Suzanne Bourgondische ouders hebt en een moeder die uit de Franse keuken kookt maar ook voortreffelijk Indische en Surinaamse gerechten kan klaarmaken, dan kan het niet anders dan dat je een passie hebt voor koken.

Zomaar een oproepje op een website
Suzanne ging voor studie in Amsterdam wonen en wilde mensen leren kennen. Ze googlede op couchsurf-meetings en evenementen maar kwam terecht op Eetclub.nl. waar ze reageerde op een oproep. Wat volgde was een soort blind date met drie mensen die toevallig net als zij pas naar de hoofdstad waren verhuisd. Het klikte meteen erg goed en er ontstond heel verrassend – want wat kun je nou verwachten van zo’n oproepje op een website? – een hechte club. Suzanne had er ineens een superleuke groep vrienden bij. Haar enthousiasme werkte zo aanstekelijk, dat ook haar andere vrienden een oproep plaatsten op Eetclub.nl.

Eetclub of wijnclub?
dsc_0090
De eetclub komt nu anderhalf jaar bij elkaar, altijd doordeweeks, en is inmiddels met één lid uitgebreid. De vijf vriendinnen zien elkaar als het even kan wekelijks. Ze gaan dan gezellig uit eten, naar de kroeg of een festival, of bij iemand thuis koken.

Het eten is de laatste tijd wel een beetje op de achtergrond geraakt. Sommigen noemen het groepje daarom ook wel gekscherend wijnclub. Maar, er is het voornemen om weer meer tijd aan koken te besteden. En waarom niet bijvoorbeeld eens per maand een 5-gangen diner serveren? Als er gekookt wordt, doet degene bij wie het thuis is meestal de boodschappen. Dat gaat eigenlijk altijd heel vanzelfsprekend.

Pompoenrisotto en andere inspiraties
dsc_0136-kopie
Het allerlekkerst dat ooit op tafel kwam was pompoenrisotto – een heerlijk warm winters gerecht dat regelmatig op het menu staat. Maar ook de schotels van Suzanne vallen goed in de smaak. Inspiratie haalt ze uit het foodmagazine Delicious en natuurlijk kookt ze ook Surinaams. Ja, als je daarmee bent opgegroeid!

De meiden van de eetclub houden goed rekening met elkaars wensen. Een van hen eet geen vlees en er zijn wat allergieën. Ze worden er creatief van. En als ze het even niet weten, gooien ze het in de groep. Zo inspireren ze elkaar. Ooit moet er een boekje komen met alle verzamelde recepten. Nu nog heeft Suzanne een soort archiefje met losse blaadjes die ze ergens heeft uitgescheurd.

Meer dan een eetclub
Suzanne vindt haar eetclub uniek omdat het vijf sterke individuen zijn, spontaan en open, gelijkgestemden met verschillende achtergronden. Vanaf de allereerste ontmoeting kan over alles gesproken worden en de meiden zijn er voor elkaar als het even niet mee zit, op het werk of zo.

Gezelligheid en het samenzijn vindt ze het allerbelangrijkste. Het eten komt daarna. Suzanne merkt wel dat ze meer moeite stopt in het koken voor de eetclub. De waardering die ze daarvoor krijgt en ook weer geeft aan de anderen is heel fijn. En dat allemaal dankzij een oproepje op internet.

Veel succes met je eetclub Suzanne!!

Wil je ook met je eetclub op Eetclub.nl? Wil je het verhaal zelf schrijven of geïnterviewd worden? Laat het weten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *