Eetclub

De eetclub van William

Mogen we jullie voorstellen aan de eetclub van de 33-jarige IT-er William uit Utrecht. Je doet er inspiratie op en krijgt er iets beters op je bord dan wat je doordeweeks thuis zelf zou maken.

Lees hier over zijn passie voor koken en hoe hij bij een eetclub terecht is gekomen.

Koksfamilie
Het kan niet anders dan dat William iets met koken heeft. Zijn opa was kok en zelf werkte hij tijdens zijn studie als parttime kok in een visrestaurant. Wat hij leuk vindt aan koken? Creëren: van basisdingen iets moois maken en daar anderen van laten genieten. Ook het sociale vindt hij belangrijk. Maar creëren, daar gaat het om!

Een eetclub? Ja graag!
Zeven jaar geleden vroeg een vriendin William om bij een eetclubje te komen waarvoor ze nog iemand zochten. Waarom niet? Vanwege het koken en omdat het altijd leuk is om nieuwe mensen te leren kennen, sloot hij zich aan.

Die vriendin is al een tijdje weg bij de club en de samenstelling is al een paar keer veranderd. De groep bestaat nu uit vier personen en ze zien elkaar eens per maand op een vaste dag. Ja, er wordt heus wel eens geschoven, maar ze hebben een goed ritme gevonden.

Om de beurt komt de club bij iemand thuis en dan wordt in duo’s gekookt. Voor de gezelligheid wordt vaak een gast uitgenodigd. Dan eten ze met vijf of zes man. Soms wordt een thema verzonnen maar dat is niet verplicht. Ook eten ze wel eens buiten de deur of gaan samen op stap. Zo hebben ze onlangs een trip naar Kopenhagen gemaakt.

The Fat Duck en andere inspiraties
Dat eigen recepten verzinnen van de beginperiode was het niet helemaal. De club raadpleegt tegenwoordig nu echt goede kookboeken. William is groot fan van Heston Blumenthal van het Britse sterrenrestaurant The Fat Duck, bekend van moleculair koken. Daar is veel materiaal voor nodig. Maar William heeft in zijn kookboeken recepten ontdekt die je relatief makkelijk thuis kunt maken.

App-groep om van te smullen
In het zevenjarig bestaan van de eetclub zijn vele lekkere recepten voorbijgekomen. Ze hebben zelfs een app-groep met veel foto’s. Neem bijvoorbeeld die overheerlijke bloemkoolmousse! Of de coquilletartaar met witte chocoladeschuim, een heel aparte combinatie en erg lekker.

Lief en leed en andere mindset
Voor William is de eetclub vooral een plek waar je veel van elkaar leert op kookgebied en waar je iets beters eet dan wat je normaal doordeweeks thuis zou maken. Het is een hecht clubje dat lief en leed met elkaar deelt. Ze hebben het over werk, vriendjes, vriendinnetjes, vakanties, ouderschap of het actuele nieuws. Niets is gek of vreemd.

Het interessante aan de eetclub vindt William dat hij hoort hoe andere mensen aankijken tegen wat in de wereld gebeurt of hoe ze persoonlijke dingen aanpakken. Die andere mindset verheldert zijn eigen kijk op zaken.

Veel succes met je eetclub William!!

Wil je ook met je eetclub op Eetclub.nl? Wil je het verhaal zelf schrijven of geïnterviewd worden? Laat het weten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *