Lieve Eetclub

De Fabuleus en Liefdevolle eetclub van Lieve

Hier zien jullie de eetclub van Lieve, 26 jaar en studente Culture, Organization and Management in Amsterdam.

Samen met Fabeel heeft ze De Fabuleus en Liefdevolle Eetclub opgericht. De club bestaat uit vrienden, vrienden van vrienden en daar weer de vrienden van, en er wordt goed gelet op de herkomst van producten.

Lees hier hoe haar eetclub is ontstaan.

Een eetclub, goed idee!
Met vrienden koken en daar de tijd voor nemen. Is er een betere reden om een eetclub te beginnen? Lieve en Fabeel, een vriend die ze nog uit Enschede kent en die net als zij altijd met eten bezig is, vonden van niet. En zo ontstond vier jaar geleden de Fabuleus en Liefdevolle eetclub, genoemd naar de voornamen van de initiatiefnemers.

En hoe leuk is het om – in plaats van snel iets te maken met wat je al in huis hebt – verschillende plekken af te gaan voor boodschappen, lang na te denken over smaakcombinaties en dan uitgebreid te koken!

Jus uit een pakje of natuurlijke ingrediënten?
dsc_0025-web
Jus uit een pakje? Ben je gek! Nee, dat kreeg Lieve niet bij haar ouders. Maar bij een vriendinnetje thuis vond ze dat stiekem toch het allerlekkerst. Nu niet meer hoor! Er wordt alleen nog maar met natuurlijke ingrediënten gekookt.

Deze twee kookgekken zijn behoorlijk bewust op eetgebied en weten veel van de voedingsindustrie en de herkomst van producten. Fabeel werkte eerst bij Max Havelaar en nu bij Lidl, waar hij over de corporate responsibility gaat en zich bezighoudt met productieketens en arbeidsomstandigheden. Lieve deed de redactie voor het TV programma Keuringsdienst van Waarde en voor haar studie onderzocht ze Zuid-Afrikaanse wijnen.

Hoe meer zielen en eten verbindt
De eetclub probeert iedere maand af te spreken. De allereerste keer nodigden Lieve en Fabeel hun beider vriendengroepen uit. Al snel waren ook vrienden van de vrienden van de partij en daar weer de vrienden van. Lieve en Fabeel verzinnen het thema, stellen het menu samen en halen alles in huis. Uiteraard zijn alle goede ideeën welkom. De hele middag staan ze gezellig te koken en iedereen die zin heeft helpt mee.

Omdat eten verbindt lijkt het Lieve en Fabeel ook erg leuk om een keer mensen samen te brengen met verschillende werkachtergronden. Om zo tijdens een diner een bepaald thema vanuit ieder zijn eigen perspectief te bespreken. Interessant idee toch?

Koken over de grens
Het thema voor De Fabuleus en Liefdevolle Eetclub is meestal een land. Dat kan Italië zijn met, hoewel een tikkie ongezond, overheerlijke gehaktballetjes gevuld met Parmezaanse kaas in tomatensaus of Israël omdat Fabeel daar toevallig een keer voor zijn werk moest zijn. Voor de volgende eetclub wordt Turks gekookt, heerlijk fris met allerlei kruiden en goed gekruid vlees. Mmmm!

Altijd een feestje
dsc_0042-web
Het gezelschap bij de eetclub van Lieve en Fabeel mixt heel goed. Er is altijd wel wat bij te praten en eigenlijk is het net als op een feestje. Alleen wordt er misschien íets meer over eten gepraat.

Veel succes met jullie eetclub Lieve!

Wil je ook met je eetclub op Eetclub.nl? Wil je het verhaal zelf schrijven of geïnterviewd worden? Laat het weten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *