dsc_0038-web

Eetclub The Leftovers van Andrea

De Haagse eetclub van Andrea, 28 jaar en naast online marketeer een echte ‘foodnerd’, is eigenlijk gewoon een groep gezellige meiden die van lekker eten houden.

Hieronder haar verhaal over hoe koken haar leven bepaalt en hoe haar oproep op eetclub.nl werd beloond.

Koken als grootste hobby
Reizen, naar theater gaan en vliegeren op het strand met zo’n grote kite zijn dingen die Andrea graag doet. Maar het grootste deel van haar vrije tijd gaat toch echt op aan koken, recepten bedenken en gezellige etentjes met vrienden.

Van huis uit kreeg ze, heel basic, gekookte aardappels en bieten voorgeschoteld. En als studente met weinig geld op kamers in Groningen, heeft ze alle wereldmaaltijden van Knorr uitgeprobeerd. Rond haar twintigste veranderde haar kijk op eten. Geïnspireerd door Jamie Oliver leerde ze het belang kennen van goede combinaties en verse ingrediënten.

Kookboeken en andere inspiratiebronnen
Kookboeken leest Andrea alsof het gewone boeken zijn. Onbewust slaat ze smaakcombinaties op die ze later bij het bereiden van een maaltijd weer tevoorschijn tovert. Naast Jamie zijn Pinterest en Instagram fijne inspiratiebronnen, volgt ze foodbloggers van over de hele wereld en gluurt ze graag op menukaarten van restaurants.

Anniepannie.nl?
Zo ’n twee jaar geleden begon Andrea haar eigen foodblog, Anniepannie.nl. Hierop plaatst ze recepten en foodfun zoals reviews van eettentjes en restaurants, kookboeken en foodfestivals en natuurlijk de avonturen van haar eigen eetclub.

Eigen keuken
Na haar studententijd verhuisde Andrea naar haar huidige Haagse woning met voor het eerst een eigen keuken en ruimte voor een eettafel en dus voor een eetclub.

Op de oproep op eetclub.nl, waarin ze haar bewondering voor Jamie Oliver niet onder stoelen of banken stak, kreeg ze direct veel enthousiaste reacties. Een afspraak voor een eerste kennismaking in een high tea tentje was dan ook snel gemaakt. Van de negen meiden die zich hadden aangemeld, waren er zeven tussen wie het goed klikte.
dsc_0128-web
Leftovers
De club bestaat nu drie jaar en twee dames zijn inmiddels verhuisd. De vijf ‘leftovers’ vormen de harde kern. Vandaar de naam. En nee, niet vanwege koken met restjes zoals een vriendin dacht.

Gemiddeld komen The Leftovers eens per maand bij elkaar. Behalve dat ze samen koken, wordt eigenlijk ieder moment aangegrepen om lekker te kunnen eten. Zo vinden de dames het leuk om samen naar restaurantjes te gaan of om een oud eetclublid in Londen op te zoeken en daar heerlijk te ontbijten of te genieten van een lunch, high tea of diner.

Menu’s voor de eetclub worden samengesteld aan de hand van een thema, meestal rondom een land, en ieder doet een gang. Het gebeurt Andrea nogal eens dat ze op het laatste moment iets heel anders wil maken. Wat dan weer lastig is voor degene die de menukaartjes maakt.

dsc_0138-web
Vriendschap
Aanvankelijk was Andrea bang dat ze het niveau van de anderen niet zou kunnen bijbenen. Maar al gauw bleek dat iedereen er op dezelfde manier in stond. Eigenlijk zijn The Leftovers gewoon een gezellige groep meiden die van lekker eten houden. Ondanks alle verschillen, zijn ze in de loop der tijd echt vriendinnen geworden. Bij anderen kan ze zichzelf zijn, maar bij de eetclub kan Andrea de foodnerd uithangen: zonder rem uitbundig praten over eten, koken en de nieuwste restaurantjes. Daar gaat het meer om dan laten zien wat je kan. Eten is uiteindelijk vooral iets sociaals.

Veel succes met The Leftovers Andrea!!

Wil je ook met je eetclub op Eetclub.nl? Wil je het verhaal zelf schrijven of geïnterviewd worden? Laat het weten!

Eén gedachte over “Eetclub The Leftovers van Andrea”

  1. Wat een onwijs leuk stuk hebben jullie ervan gemaakt! Dank! Echt leuk om alles terug te lezen. Overigens vind ik de verhalen van de andere eetclubbers ook onwijs tof om te lezen. Ik ga de site in de gaten houden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *