Thea's eetclub

Het geheim van Thea’s 10-jarige eetclub

Lees hier het bijzondere verhaal van de 55-jarige magnetiseuse-hypnotiseuse Thea, en haar Drentse en Groningse vriendinnen. Ooit deden ze een oproep via Eetclub.nl en nu staan ze al weer meer dan 10 jaar samen in de keuken!

Hoe houden ze de spirit erin?

De oproep
Toen Thea na haar scheiding op zoek ging naar een leuke nieuwe uitdaging, kwam ze toevallig langs de net gelanceerde site van Eetclub.nl. Het leek haar wel wat, zo’n eetclub. En één van haar vriendinnen had er ook wel zin in. Samen gingen ze op zoek naar andere mensen.

Dat was nog niet zo simpel hoor. Je had die vrouw uit Assen, die al snel afhaakte, en die man die voor zijn werk moest verhuizen en daarom niet meer kon komen. Ook was er iemand met een uitgebreid dieet, dat maakte het koken nou niet echt ontspannen. En dan waren er nog sommige mannen die net even iets heel anders bleken te verstaan onder een lekker hapje.

Maar het is gelukt. Natuurlijk is het gelukt. Er ontstond een oergezellig groepje van drie vrouwen dat na een paar jaar ook nog eens werd opgevrolijkt met een vierde dame die gevonden werd via Eetclub.nl.

De club van 4
Inmiddels komen de vier vrouwen uit Groningen en Drenthe met veel plezier eens in de zes weken bij elkaar over de vloer. De gastvrouw bereidt het hoofdgerecht en zorgt voor wijn en koffie, de anderen nemen voor-, bij- en nagerecht voor hun rekening. De afspraak is dat het allemaal niet te duur hoeft te zijn, het moet leuk blijven.

Meestal spreken ze af tussen vijf en half zes. Dan gaan ze eerst even bijkletsen, borreltje erbij, hapje. En dan gaan ze aan tafel. Om een uur of tien zijn ze uitgegeten en gaan ze weer ieder hun eigen weg. Maar niet voordat de agenda’s zijn getrokken voor een nieuwe datum.

Wat zit er in de envelop?
Om iedere keer met een verrassing op tafel te kunnen komen heeft de club een geweldig systeem bedacht: de envelop! Degene die het hoofdgerecht doet, trekt een papiertje uit de envelop en dan wordt er gekookt uit het land dat op het briefje staat.

Zo maak je dingen die je nog nooit gegeten hebt en je moet op zoek naar kruiden en ingrediënten waarvan je nog nooit hebt gehoord. In een winkel werd dan ook heel vreemd opgekeken toen Thea een keer van de bloemkool alleen het loof wilde hebben.

Vroeger ging Thea naar de bibliotheek maar tegenwoordig halen de dames van de eetclub alle inspiratie van internet. Favoriet is Smulweb, daarop kun je van alle landen recepten vinden. Aan boeken van topkoks doen ze niet. De club houdt een schriftje bij en maakt kopieën van recepten die gemaakt zijn. De mappen puilen uit!!

Pruimenboom en aparte combinaties
Ze hebben al heel wat aparte combinaties uitgeprobeerd. Neem nou die Hongaarse stoofschotel of die sperzieboontjes afgegoten met slagroom en yoghurt erdoor met ham. Ook aten ze keer gefrituurde kersen. Dat kun je niet zelf bedenken.

En wat dacht je van een Canadese broccolischotel met pijnboompitten, ananas en rozijnen? Je eet het koud en kunt het een paar dagen bewaren. Dat verzinnen we hier niet in Nederland.

Dan is er nog de pruimenboom in de tuin van Thea. Een hele maaltijd heeft ze een keer bereid met de vruchten uit haar boom. Je wil niet weten hoeveel recepten er zijn met pruimen!

Het geheim van 10 jaar eetclub
De dames kennen elkaar al heel lang en dus kun je wel stellen dat het vriendinnen zijn geworden. Het clubje is nu heel stabiel en ze maken veel met elkaar mee. Zo is een van hen in de tussentijd getrouwd en natuurlijk was ook de eetclub welkom op de bruiloft.

Maar iedereen is vooral erg gemotiveerd om lekkere gerechten te zoeken. Daar gaan ze voor. Het is gewoon leuk! Ooit was er iemand bij de club die uit tijdgebrek maar iets uit een winkel haalde. Dat is niet de bedoeling. Het moet zelfgemaakt zijn en echt uit het land waarvoor gekozen is.

Op een gegeven moment wilde een van de vrouwen vaker met de eetclub de stad in. Daar zat niet iedereen op te wachten, want je moet altijd weer terugrijden. De club kent dus ook grenzen. Wel is er een pot. Iedere keer als ze bij elkaar komen wordt er wat geld in gestopt. Ze doen er regelmatig iets gezelligs van, een weekendje weg of naar het theater.

Zo houden ze de spirit erin. Iedereen ziet er elke keer erg naar uit: “Oh leuk weer eetclub! Wat krijgen we nu weer te eten?” Het is altijd heel gezellig.

Veel succes met je eetclub Thea! Op naar de volgende 10!!

Wil je ook met je eetclub op Eetclub.nl? Wil je het verhaal zelf schrijven of geïnterviewd worden? Laat het weten!

Eén gedachte over “Het geheim van Thea’s 10-jarige eetclub”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *