thema-koken

Nieuwe mensen leren kennen: 5 tips!

 

Iedereen zal er op een bepaald punt in zijn leven wel eens tegenaan lopen: hoe leer ik nieuwe mensen kennen? Als kind is het makkelijk, je gaat naar school en hebt daar een klas vol andere kinderen. Als je thuiskomt heb je de kinderen uit jouw straat. Ook op de middelbare school gaat ontmoeten redelijk makkelijk, net als tijdens je vervolgstudie trouwens. De gemeenschappelijke factor in die periodes: iedereen zoekt vrienden. Als je gaat werken en je verhuist naar een nieuwe stad, dan kan het ineens lastig zijn om nieuwe mensen te leren kennen. Het lijkt alsof iedereen al gesetteld is en een vast netwerk heeft. Toch staan er meer mensen open voor contact dan je denkt en hoeft nieuwe mensen leren kennen niet moeilijk te zijn. Zéker niet met deze 5 tips:

1. Ga op een teamsport

Dit is een van de meest genoemde manieren om nieuwe mensen te leren kennen. Waarom het zo goed werkt: als je op een teamsport gaat zie je elke week dezelfde groep mensen. Samen vorm je een team en heb je een gezamenlijk doel: beter worden, sterker worden of simpelweg: winnen! Dat schept een band. De gezellige biertjes in de kantine volgen al snel, want successen moeten gevierd worden natuurlijk!

2. Start een eetclub

Ben je niet zo van het sporten, maar hou je wel van lekker eten? Dan is een eetclub echt wat voor jou! Op Eetclub.nl kun je zoeken naar oproepen voor eetclubs bij jou in de buurt. Je kunt je makkelijk aanmelden en voor je het weet zit je met een gezellige groep mensen aan tafel. Als er in jouw buurt geen oproep online staat die je leuk vindt, plaats er dan zelf eentje. Stel je kort voor, omschrijf hoe jij jouw eetclub voor je ziet en nodig mensen uit om te reageren. Wedden dat je binnen de kortste keren een gezellige groep mensen om je heen hebt verzameld.

3. Doe wat leuks met je collega’s

Deze tip werkt natuurlijk alleen als je je collega’s leuk vindt. Maar mocht dat het geval zijn: organiseer eens een uitje. Stel bijvoorbeeld voor om op een vrijdag te gaan borrelen of ga met een groepje naar de bioscoop. Het contact is tijdens zo’n uitje toch anders dan op de werkvloer en wie weet leer je wel hele andere kanten kennen van je collega’s! Mocht je ZZP’er zijn: ga eens een dagje werken bij zo’n flexkantoor concept. Wie weet leer je bij het koffieapparaat wel wat leuke mensen kennen!

4. Onderneem iets cultureels

Kun je een beetje zingen? Overweeg om je bij een koor in te schrijven. Wij horen daar alleen maar gezellige verhalen over! Ennuh, die kelen moeten ook gesmeerd worden natuurlijk. Een gezellig biertje of wijntje na afloop van de repetitie zit er vaak wel in! Zing je zo vals als een kraai maar bespeel je een muziekinstrument? Misschien kun je bij een orkest gaan. Ook leuk: ga op tekenles of schrijf je in voor een acteerklas!

5. Doe een wijncursus

Ook een hele leuke: als je je inschrijft voor een wijncursus zit je automatisch in een groep met andere wijncursisten. Iedere week storten jullie je weer op nieuwe wijnweetjes en proeven jullie interessante wijnen. De ervaringen deel je met elkaar. Vaak ontstaan er spontane proefgroepjes om buiten de cursus om te blijven oefenen met wijn. Gezellig!

Heb jij ook tips om nieuwe mensen te leren kennen? Deel ze hieronder in een reactie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *