fier-de-wilg

Pop-Up Restaurant Fier

Kijk nou dan, wat een geweldig avontuur! Nu is het nog leeg in Gymzaal De Wilg in Utrecht. Maar op 19 november 2016 opent de eetclub van Naomi, Theresa, Myrthe en Mira hier een pop-up restaurant! En het leuke is: jullie zijn van harte welkom!

Over het hoe en wanneer van One Day Fier gaan we jullie alles vertellen. Laten we eerst eens kennismaken met het kookclubje.

Keukenprinsessen en gastvrouwen
Het was december 2013 dat de twee vriendinnen Naomi en Myrthe zin kregen in een eetclub. Met een oproep op Eetclub.nl en een pittige selectie leerden ze de anderen kennen.

Al gauw blijkt dat Mira en Myrthe het meest van koken houden terwijl Theresa en Naomi het juist heel leuk vinden om sfeer te creëren en de aankleding te verzorgen. Zo vullen ze elkaar uitstekend aan, een beter team voor een pop-up restaurant kun je niet hebben. De twee keukenprinsessen staan bij Fier in de keuken en de gastvrouwen nemen vol verve de bediening voor hun rekening.

fier12

RestaurantDay
Op een dag leest Naomi een artikel in de Volkskrant over vier vrienden in Helsinki die sinds 2011 een eetfestijn organiseren, waarbij hobbykoks over de hele wereld tegelijkertijd een restaurantje openen voor slechts één dag: RestaurantDay.

Dat is iets voor ons, dacht Naomi. Aanmelding was een fluitje van een cent. In 2014 stond Restaurant Fier op de wereldkaart. Voor weinig geld wist ze via haar werk een droomlocatie te regelen en samen met haar eetclubvriendinnen organiseerde ze met groot succes hun eerste pop-up restaurant. In de sfeervolle Werkspoorkathedraal, een fabriekshal in Utrecht, kregen 60 bezoekers een heerlijk Limburgs maal voorgezet. Het jaar daarop werd dat succes nog eens geëvenaard in een bedrijfspand in Hoog Catharijne.

One Day Fier
De naam Fier staat voor trots en lef en is bovendien een woord dat veel gebezigd wordt in het Limburg van Naomi en Myrthe. Vandaar. En trots zijn ze, want voor de derde keer openen ze nu hun pop-up restaurant Fier.

Het is een nogal uit de hand gelopen hobby. Overdag hebben de dames een drukke carrière als coach of adviseur op verschillenden terreinen, maar in de avonden is het slingers in elkaar knutselen geblazen, regelen ze een singer-songwriter, ontwerpen ze een logo, houden ze de social media bij of zijn ze bezig met proefkoken. Hoezo ondernemende vrouwen met lef?

Japans eten in De Wilg
De locatie voor One Day Fier is dit jaar De Wilg, een monumentale gymzaal waar een goed uitgeruste keuken aanwezig is. Verder wordt alles uit de kast gehaald om van de ruimte een intieme ambiance te maken met een Japans tintje, want dat is het thema deze keer: Japans eten in Limburgse porties! Dat betekent veel lichtjes, bloemen en, hoe kan het anders, origami gevouwen servetten op tafel.

Wie naar De Wilg komt gaat genieten van diverse Japanse hapjes, een Bento Box met keuze uit vis, vlees of vegetarisch en als afsluiter een heerlijk dessert van cheesecake met macha-zuur of zwarte sesamzaad brownie met chocolade. Dat wordt smullen!

fiera-2

Muzikale noot
Als klap op de vuurpijl wordt de avond, net als andere jaren, ook nog eens opgeluisterd met een muzikale act. Terwijl iedereen zich Bourgondisch te goed doet aan Japanse lekkernijen, worden de oren gestreeld met de zowel passievolle als ingetogen liederen van singer-songwriter Django Boegheim!

Kom naar One Day Fier!!!
Loopt het water je al in de mond? Je kunt aanschuiven hoor! Laat wel even aan de dames weten dat je komt en met hoeveel, dan kunnen ze bij het inkopen doen rekening met je houden.

Waar en wanneer ook al weer?
Restaurant One Day Fier opent haar deuren dus op 19 november 2016. Vanaf 18.00 uur ben je van harte welkom in Gymzaal de Wilg, Meckelenburglaan 3-5 te Utrecht. Het diner wordt geserveerd vanaf 18.30 uur.

De prijs voor een totaal verzorgd diner, inclusief drankjes, is €40 per persoon en je kunt reserveren door een berichtje te sturen naar Naomi.

Itadakimasu! Of hoe zeg je dat op z’n Limburgs?
logo-2016

2 gedachten over “Pop-Up Restaurant Fier”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *