Herfstdiner samengesteld

geplaatst op 28 oktober 2015, door Rianne

Om los te komen van de zomer gezocht naar nieuwe uitdaging om een diner samen te stellen dat met de herfst te maken had.

Van kweeperen een gelei gemaakt. Janneke Vreugdehil had hiervoor een uitstekend recept. Alleen ze was 1 ding vergeten. De eerste stap moesten de peren in vieren gesneden worden, 10 minuten koken en na afkoelen er moes van malen. Het is niet te doen met kroostjes en schil. Deze kun je het beste eerst toch even schillen en de kroost  eruit halen. Ik vond het een heel karwei. Echter na 1 mislukking en volharding was de gelei  klaar. Kon er goed blokjes van snijden en dopen in de chocolade ging ook goed. Groot succes bij de koffie en de thee.

Kastanjes gekocht bij de Turkse winkel. Insnijden op het buikje en poffen in de oven. Schillen en gebruiken voor een groentesoep met prei. Dit werd het voorgerecht.

De salades met gewelde vijgen in sinaasappelsap, peren reepjes, blauwe kaas, rozijnen en walnoten samen met veldsla. De vinaigrette met olijfolie, citroen en honing.

Hoofdgerecht, kabeljauw gestoofd  in witte wijn. Tempeh in dunne plakjes gemarineerd in pernod, ctroensap, tijm en water. Hierna een papje met meel, ei, kruiden, pernod, zout en peper en water om ze in te kunnen dopen. Even frituren in 2 tot 3 min. Opgediend met een salsa van mango, rode peper en rode ui met wat koriander. 

Bijgerecht spinazie (diepvries), notenrijst, gefrituurde schorseneren.

Nagerecht, muffins met appel en miso samen met vanille roomijs.

Veel voorbereidingen verdeeld in meerdere dagen. Groot succes!Bijgerec

Ken je iemand voor wie dit interessant is?

Reacties & vragen

    Er zijn nog geen opmerkingen bij deze ervaring. Ben jij de eerste?

Log in om je aan te melden of een vraag te stellen