Hallo, ik ben Frank
lid sinds October 2020
your image

Woonplaats: De Bilt

Geslacht: man

Leeftijd: 49

Nu alle horeca gesloten is en uiteten voorlopig niet meer mogelijk is, zoek ik een oplossing. Ik woon in De Bilt (bij Utrecht), heb een gezin met 2 kinderen en heb een eigen bedrijf in de reclamewereld. Geregeld ga ik uiteten, pak een terrasje of sluit aan bij een gezellige VMB....maar ja, dat kan voorlopig niet meer. Het lijkt mij leuk om met een ploegje van 4 personen (dus binnen de grens wat kan en mag), een kookclubje op te richten. Ik kan zelf redelijk koken, maar wil nog veel leren, wat ik ook erg leuk vind. Verse producten van de markt , een goed glas wijn en veel plezier zullen de lock-down een stuk veraangenamen. Qua keuken heb ik de voorkeur voor bourgondisch, maar sta open voor andere stromingen (Aziatisch, fusion, etc.) of juist een variatie van gerechten. Uiteraard met verse ingrediënten en zoveel mogelijk experimenteren. Als samenstelling van het kookgroepje lijkt mij een bonte mix van personen erg leuk. Dus zowel mannen als vrouwen, jong en oud, als je maar een culinaire passie hebt. Lijkt het je ook leuk om aan te sluiten? Laat het mij dan snel even weten, want vol = vol..
Alles wat we moeten weten over jou?
Wat ik graag zou willen leren is hoe ik die verse vis op de markt moet bereiden, hoe ik een wildgerecht moet maken, welke wijnen er goed passen bij verschillende gerechten, etc.
Kookniveau
Ik wil graag experimenteren in de keuken en samen met de eetclub nieuwe gerechten en stijlen uitproberen.
Ik ben dol op koken met ingrediënten van...
De Versmarkt
Bijzondere winkels
Ik haal inspiratie uit...
Kookboeken
TV-programma’s
Kooktijdschriften
Mijn reizen
Oproepen

kook/borrelclubje in Utrecht

Frank,
2020-10-14

Bekeken: 67

Aangemeld: 0

Gereageerd: 0

Ik zoek 3 personen in de leeftijdscategorie van 35 tot 50 jaar, man of vrouw, die het leuk vinden om gezamenlijk een enthousiast kookclubje van 4 personen te vormen (Corona-proof dus...). Het doel is gezelligheid met daarbij de uitdaging om iedere keer een gerecht uit te kiezen die je altijd al eens hebt willen maken. Ik loop zelf altijd watertandend over de markten in Frankrijk. Vooral verse vis, wild, etc. in de meest pure vorm zou ik graag eens helemaal willen kunnen bereiden. Dus niet kant-en-klare visfilet bereiden, maar de complete vis fileren en bereiden. Vooral klassiekers zou ik graag onder de knie te krijgen. Daarbij zou ik ook willen ervaren hoe je de juiste wijn kiest bij zo'n gerecht of welke voor- en/of nagerecht er goed bij aansluiten. De eetclub moet vooral bestaan uit mensen die een flinke dosis humor en passie hebben. Goed leren koken is zeker belangrijk, maar plezier en gezelligheid maakt het eten pas echt lekker.

https://www.eetclub.nl