Sereh snipperen

geplaatst op 27 December 2015, door Rianne

Deze kerst had ik Thailand gekozen als thema. In 2002 een kookboekje gekocht bij AH en tot nu toe nog nooit uit gekookt. Meloenblokjes dopen in kokokmelk met wat zout gaan we in de zomer nog eens proberen, maar dan met ijscrush.

Het hoofdgerecht- Plaa Nung Manao (Gestoomde roodbaars) stond snel op tafel met twee voorbereiders, mijn vriend en ik, in de keuken. Alleen de sereh werkt niet goed mee. De buitenste bladeren verdwenen netjes in de groenbak. De stengel moest fijngehakt worden en meegestoomd. De snippertjes bleven na de bereiding hooiachtig in textuur. 

Als kok ben ik nog steeds in de leer. Internet is weer een geweldige ondersteuning. Blijkt de sereh die wij hier kunnen kopen niet zo geschikt om in het gerecht te laten zitten. De tip was om het wel héél fijn te hakken als je dit gras in het gerecht meekookt als ingrediënt. 

Ga nog een keer in het Aziatische supermarkt kijken of daar de sereh (citroengras) buigzamer en sappiger is. Bij onze grote supermarkt AH is sereh te koop, maar die is echt om de stengel in zijn geheel mee te laten trekken en daarna te verwijderen.



Ken je iemand voor wie dit interessant is?

Reacties & vragen

    Er zijn nog geen opmerkingen bij deze ervaring. Ben jij de eerste?

Log in om je aan te melden of een vraag te stellen