Hoe werkt het?

Wat leuk dat je een eetclub wilt! Op deze website kun je zelf een oproep voor een eetclub plaatsen óf reageren op de oproepen van anderen. Als je eenmaal een eetclub hebt, dan kun je op Eetclub.nl je ervaringen delen met anderen. Hoe alles werkt lees je hier.

Een profiel aanmaken

Bij een eetclub vinden veel mensen het fijn dat er sprake is van gelijksoortige interesses en verwachtingen. Door je profiel zo compleet mogelijk te maken kunnen mensen makkelijker een goede indruk van je krijgen. Het is eigenlijk de eerste stap van de kennismaking! Geef dus voldoende informatie over jezelf en over jouw verwachtingen van een eetclub. Profielen met een foto worden betrouwbaarder gevonden. Een foto plaatsen is daarom aan te raden!

Een oproep vinden

Allereerst kun je beginnen met het zoeken op woonplaats of postcode. De meeste mensen vinden het fijn om een eetclub te hebben in hun eigen woonplaats of in de buurt. Als dat je niet zoveel uitmaakt, dan kun je op trefwoorden zoeken. Bijvoorbeeld ‘vegetarisch’ of ‘borrelen’. Hoe je naar oproepen zoekt, de belangrijkste informatie vind je in de oproepen zelf. Daar beschrijft de plaatser van de oproep precies waar hij of zij naar op zoek is. Past het bij je? Dan reageer je op de oproep.

Reageren op een oproep

Heb je een leuke oproep gevonden? Dan kun je op drie manieren reageren:

 1. 1. Meteen aanmelden

  Ben je enthousiast en wil je je direct aanmelden, klik dan op de ‘Ik wil me aanmelden’-knop onder de oproep. Omschrijf duidelijk je motivatie. De plaatser van de oproep kan nu contact met je opnemen via de website.

 2. 2. Vraag stellen onder de oproep

  Heb je nog een vraag naar aanleiding van de oproep? Dan kun je die onderaan de oproep stellen, dit bericht is openbaar en andere geïnteresseerden kunnen dit ook lezen.

 3. 3. Bericht sturen aan de plaatser van de oproep

  Als je liever via een privébericht contact opneemt, dan ga je naar het profiel van degene die de oproep heeft geplaatst. Klik aan de rechterkant van de oproep op ‘Stuur een privébericht’.

Een succesvolle oproep plaatsen

Kun je geen oproepen vinden die bij jou passen? Dan kun je zelf een oproep plaatsen. Dat doe je via de nieuwe oproep pagina.

Schrijf een enthousiaste oproep met een pakkende titel. Vertel in de oproep duidelijk wie jij bent en wat jij in gedachten hebt voor jouw eetclub. Denk aan de volgende opzet:

 • - Vertel iets persoonlijks: interesses, leeftijd, hobby’s, woonplaats etc.
 • - Ritme: hoe vaak wil je samenkomen?
 • - Wat is jouw insteek: culinaire hoogstandjes, koken met thema’s, borrelen, etc.
 • - Gastheerschap: roulerend, altijd samen koken, allemaal wat meenemen etc.

Wat als er te weinig mensen reageren op mijn oproep?

Allereerst is het belangrijk om te checken of je profiel compleet is. Profielen met voldoende informatie en een duidelijke foto komen betrouwbaarder over. Zorg dat mensen goed kunnen zien wie jij bent. Vervolgens is het zaak om te kijken of je oproep niet te specifiek is. Stel je misschien teveel eisen en passen er daardoor te weinig mensen in het plaatje?

Soms is er gewoon veel ‘concurrentie’ in een bepaalde woonplaats. Dan kan het helpen om te kijken of er al een oproep op de site staat die lijkt op de jouwe. Je kunt de plaatser van die oproep een privébericht sturen met de vraag of jullie de oproepen kunnen samenvoegen.

Het kan ook zijn dat er te weinig mensen uit jouw woonplaats op zoek zijn naar een eetclub. Je kunt er dan voor kiezen om je oproep open te stellen voor mensen die iets verder weg wonen.

Je ervaringen delen

Het delen van je ervaringen is hartstikke leuk, maar ook hartstikke vrijblijvend. Niets moet, alles mag! Heb jij een ontzettend leuk restaurantje ontdekt en wil je dit met alle Eetclub leden delen? Dat kan! Is er een heerlijk recept dat iedereen móet kennen? Dan kun je dit plaatsen. Een leuke foto delen van jullie laatste eetclub-etentje? Ook dat kan!

Bekijk ook de veelgestelde vragen

Bekijk onze socials!

Blog

Facebook

Instagram

Twitter

Nieuwe mensen ontmoeten?

Al meer dan 33346 mensen doen mee!

Meld je ook aan

Spreekt geen van de oproepen je aan?

 Plaats hier je eigen oproep!

Samenwerken?

samenwerken

We horen graag van je!