Veelgestelde vragen

Wat is een eetclub eigenlijk?

Volgens het woordenboek is een eetclub ‘een groep mensen die van koken en eten houden en geregeld samen eten’. Een eetclub of ‘kookclub’ is een geweldige manier om nieuwe recepten te leren, mensen te ontmoeten en vriendschappen op te bouwen!

Kan ik wel goed genoeg koken?

Een gezamenlijke passie voor eten is de basis van een leuke eetclub. Dat betekent niet dat je een topchef hoeft te zijn, maar wel dat je van gezellig samen koken en eten houdt. Een eetclub draait om het delen van je liefde voor eten en het opbouwen van vriendschappen. Het gaat niet om het nastreven van perfectie, het is geen wedstrijdje. Het gaat om gastvrijheid in zijn puurste vorm!

Hoe groot moet een eetclub zijn?

Eetclubs bestaan in allerlei vormen en maten. Sommige eetclubs zijn heel groot, sommige juist heel klein. Wij vinden vijf of zes mensen een goed aantal, omdat je meestal samen in één keuken gaat koken. Hoe vaak eetclubs afspreken verschilt ook. Sommige clubs spreken elke week af, anderen eens per maand of zelfs maar een paar keer per jaar. Hoe je dit met jouw eetclub wilt organiseren is helemaal aan jullie!

Zit ik straks met allemaal ‘rare’ mensen aan tafel?

Als het eerste contact via de website bevalt is het een goed idee om elkaar in het echt te ontmoeten. Je kan dit het handigste doen op neutraal terrein, bijvoorbeeld in een café of restaurant in de buurt. Na de eerste ontmoeting kun je een inschatting maken of iedereen het leuk genoeg vindt om vaker samen af te spreken.

Is de eerste bijeenkomst niet ongemakkelijk?

Als liefhebbers van koken en eten hebben jullie echt genoeg te bespreken. Wat is jouw lievelingskeuken? Van welk soort restaurants hou je? Barst jouw boekenkast bijna uit zijn voegen door je kookboekcollectie? Wat heb je afgelopen weekend gekookt? Geloof ons nou maar, jullie raken waarschijnlijk niet uitgepraat!

Wie zit er achter deze website?

De website Eetclub.nl is bedacht en opgericht door Sherif. Van oorsprong komt hij uit Libanon. Een zeer gastvrije cultuur waar gezellig samen eten een grote rol speelt. Dat wilde Sherif in Nederland ook! Zodoende bedacht hij Eetclub.nl, een website die mensen samenbrengt op basis van hun gedeelde liefde voor eten, koken en gezelligheid. Lees hier meer over Eetclub.nl

Heb je vragen over hoe je de website moet gebruiken? Zo werkt het

Bekijk onze socials!

Blog

Facebook

Instagram

Twitter

Nieuwe mensen ontmoeten?

Al meer dan 34821 mensen doen mee!

Meld je ook aan

Spreekt geen van de oproepen je aan?

 Plaats hier je eigen oproep!

Samenwerken?

samenwerken

We horen graag van je!