Wat is een eetclub eigenlijk?

Het woordenboek definieert het als volg: groep mensen die van koken en eten houden en geregeld samen eten’. Een eetclub is een geweldige manier om nieuwe recepten te leren, mensen te ontmoeten en vriendschappen op te bouwen. Een gezamenlijke passie voor eten is de basis van een leuke eetclub. De leden hoeven geen goede vrienden van je te zijn wanneer de club start. Wel is het belangrijk dat iedereen gemotiveerd is en het leuk vindt om kookervaringen met elkaar te delen. Vijf of zes mensen is een goed aantal, helemaal als jullie samen in één keuken gaan koken. 

 

Past een eetclub bij mij?

Kan je eindeloos praten over eten en vind je het heerlijk om boodschappen te doen op zoek naar de beste ingrediënten? Dan ben je de perfecte kandidaat voor een eetclub. Barst jouw boekenkast bijna uit zijn voegen door je kookboekcollectie? Dan is tijd om daar iets mee te doen! Deel je liefde voor eten met mensen met precies dezelfde passie. Gebruik een eetclub om eindelijk al die recepten mee te maken.

 

Ik twijfel nog want…

…ik denk dat mijn keuken of huis niet zo geschikt is om mensen te ontvangen;

…ik ben geen superkok;

…ik heb weinig tijd.

Een eetclub draait om het delen van je liefde voor eten en het opbouwen van vriendschappen. Eetclubs bestaan in allerlei vormen en maten. Het gaat niet om het nastreven van perfectie. Het is geen wedstrijdje. Zorg dat de anderen zich op hun gemak voelen. Het gaat om gastvrijheid in zijn puurste vorm.

 

OK ik ben enthousiast, hoe gebruik ik deze website?

 

Hoe vind ik een eetclub?

Je kan zoeken op de oproepen-pagina op je woonplaats. Stel je hebt bepaalde wensen qua dieet of je kookt je liever vegetarisch dan kan je daar ook op zoeken. Vul in het zoekveld je wensen in en bekijk de resultaten.

 

Hoe reageer ik op een oproep?

Zie je een leuke oproep dan kan je op drie manieren reageren:

  1. Ben je gelijk enthousiast en wil je je direct aanmelden, klik dan op de ‘Ik wil me aanmelden’-knop onder de oproep. Omschrijf duidelijk je motivatie. De gastheer of -vrouw kan dan contact met je opnemen via de website.
  2. Heb je nog een vraag naar aanleiding van de oproep dan kan je die onderaan de pagina stellen, dit bericht is openbaar.
  3. Als je liever in een privé bericht contact opneemt ga je naar het profiel van degene die de oproep heeft geplaatst. Klik dan aan de rechterkant op ‘Stuur een privé bericht’.

 

Hoe plaats ik zelf een oproep?

Via de nieuwe oproep pagina kan je een eigen oproep plaatsen. Bij een eetclub vinden veel mensen het fijn dat er sprake is van gelijksoortige interesses en verwachtingen. Omschrijf duidelijk wat je in gedachten en denk bijvoorbeeld aan de volgende onderwerpen:

- Bedenk een pakkende titel;

- Vertel iets persoonlijks: interesses, leeftijd, hobby’s, etc.

- Ritme: hoe vaak wil je samenkomen?

- Wat is jouw insteek: culinaire hoogstandjes, thema koken, wijn koppeling, etc.

- Gastheerschap: roulerend, samen koken, etc.

 

Waar staan de symbolen voor die ik zie bij de oproepen?

Oogje: hier zie je hoeveel mensen de oproep hebben bekeken.

Hartje: laat zien hoeveel mensen zich hebben aangemeld bij de eetclub.

Envelopje: dit laat zien hoeveel mensen hebben gereageerd op de oproep.

 

Hoe maak ik een goed profiel aan?

Bij een eetclub vinden veel mensen het fijn dat er sprake is van gelijksoortige interesses en verwachtingen. Door je profiel compleet te maken kunnen mensen makkelijker een goede indruk van je krijgen. Het is eigenlijk de eerste stap van de kennismaking.

 

Hoe organiseer ik een eerste ontmoeting?

Als het eerste contact via de website bevalt is het goed elkaar in het echt te ontmoeten. Je kan dit doen op neutraal terrein in een café of restaurant in de buurt. Daar kun je dan een inschatting maken of iedereen het leuk genoeg vindt om vaker samen af te spreken.

 

Samenwerken?

samenwerken

We horen graag van je!

Spreekt geen van de oproepen je aan?

 Plaats hier je eigen oproep!

Nieuwe mensen ontmoeten?

Meer dan 4500 mensen beleven het leuke van eten!

Meld je ook nu aan