Yvette van Boven

geplaatst op 31 December 2015, door Rianne

Koken met van Boven via de VPRO, Homemade kookboek en nu een verzameling recepten uit de Volkskrant: Uit de oven van van Boven.

Dit jaar al heel wat creatieve recepten uitgeprobeerd van Yvette van Boven. De vele kruiden die ze gebruikt vind ik heerlijk en uitnodigend. De pagina in een van haar kookboeken over Buikspek sla ik nog steeds over. Als kind werd ik van vleeseten al niet blij en eet nu door de week weinig vlees. 

Door Masterchef Australia ben ik wel nieuwsgierig gemaakt. Wie weet...

Echter het eerste recept uit Uit de oven van van Boven ben ik direct om. Vandaag de tijd om in dit kerstgeschenk te lezen. Opengeslagen ligt het in de keuken om na Oud en Nieuw mee aan de slag te gaan.

Geblakerde prie met vinaigrette, 4 personen

12 (of meer) grote preien, het meeste van het groen eraf

Voor de vinaigrette 1/2 eetl. Dijonmosterd, 1/2 eetl. Grove mosterd, 2 eetl. Fijngesneden sjalot, snuf zout en versgemalen peper, 4 eetl. Wittewijnazijn, 7-8 eetl. Lichte plantaardige olie

Maak eerst de vinaigrette. Doe de mosterd in een kom. Voeg de sjalot, zout en peper en zout toe, roer het los met een kleine garde tot het zout is opgelost. Voeg dan al kloppend de olie toe. Verdun eventueel met een plensje water.

Variaties: kijk kookboekje

Verhit grill in de oven op de hoogste stand of verwarm de barbecue tot de kooltjes gloeien en er een aslaagje op ligt. Leg de prei op het rooster of een bakplaat omder de gril. Laat volledig zwartblakeren. Keer ze regelmatig met een tang. Pel de zwarte bladeren eraf tot u een boterzachte kern overhoudt. Serveer die met een paar druppels vinaigrette erop.





Ken je iemand voor wie dit interessant is?

Reacties & vragen

    Er zijn nog geen opmerkingen bij deze ervaring. Ben jij de eerste?

Log in om je aan te melden of een vraag te stellen