Russische recepten

geplaatst op 28 October 2015, door rina

Zakoeski zijn de ongekroonde koningen van de tafel. Even kort wat geschiedenis. De Russische Federatie is een door territorium en geschiedenis verenigd land, een smeltkroes van meer dan 125 volkeren en stammen die hun eigen tradities aan het herontdekken zijn. Natuur en cultuur komen sinds jaar en dag in de keuken tot uiting. Het warme russische kachelfornuis dicteert langzame bereidingswijzen als koken, smoren, stoven en bakken. De voorliefde voor ingemaakte producten als augurken en gemrineerde paddenstoelen komt voort uit de noodzaak voorraden aan te leggen voor de lange koude winter. Aan het geloof danken de russen de overgeleverde overdaad aan recepten voor vegetarische gerechten, want meer dan de helft van het jaar moet er volgens de leer van de russisch orthodoxe kerk gevast worden. Zo onstond een strenge scheiding tussen vastenvoedel, groente, paddenstoelen, bessen en, in beperkte mate, vis- en feestgerechten met luxe producten als vlees, zuivel en eieren.

Russen maken zelden haast, vooral niet tijdens het eten. "Wie lang eet, leeft ook lang",luidt het spreekwoord, en zakoeski verlengen de maaltijd met ettelijke vreugdevolle momenten.Er zijn koude en warme hapjes, en er komen zure, gemarineerde, gezouten, gekookte, gerookte en gedroogde gerechten op tafel

Zakoeski - hapjes- voorgerechten

Gevulde eieren op verschillende variaties
Ingrediƫnten:
10 eieren
3 eetlepels mayonaise
Peper en zout naar behoefte
jong kaas geraspt 250 gram
4 tenen knoflook
5 tomaten
sla
150 gram schelvis lever

Soep "Borsjtsj"

Ingrediƫnten

450 gram rundvlees

1 ui in ringen gesneden

4 tenen knoflook,fijn gesnipperd

2 theelepel olie

2 laurierblaadjes

4 kruidnagels

6 piment korrels,gekneusd

400 gram wortels,geraspt

600 gram schoongemaakte en 1/2 gekookte bieten,geraspt

100 ml tomaten pure o tomaten concentraat

300 gram witte kool,fijn gesneden

3-4 aardappel in blokjes

Peper en zout naar behoefte

100 cc zure room

1 bosje dille,blaadjes fijn gehakt

1 bosje peterselie,blaadjes fijn gehakt

Ken je iemand voor wie dit interessant is?

Reacties & vragen

    Er zijn nog geen opmerkingen bij deze ervaring. Ben jij de eerste?

Log in om je aan te melden of een vraag te stellen